20 Ekim 2016 Perşembe

Hizmetçi

Hizmetçi (The Handmaiden)’de bir anlamda “Ava giden avlanır.” konusu işleniyor. Başlangıçta kurulan plan, oyunculardan birinin akışı değiştirmesi ile başka bir yöne gidiyor.

Hizmetçi, iki kadının dayanışmasını anlatıyor. Bir tarafta yeğeninin mirasına konmak için onunla evlenmeyi planlayan ihtiyar bir adam, aynı zamanda yeğeni Hideko (Kim Min-Hee)’yu “kitap okumaları” olarak adlandırdığı işine alet ediyor. Diğer tarafta yine aynı genç kadının mirasından yararlanmak için onunla işbirliği yaparak azılı bir hırsız olarak yetiştirilen Sookee (Kim Tae-Ri)’yi yem olarak kullanan Kont (Jung-Woo Ha) yer alıyor. Erkeklerin kendi maddi ve cinsellikleri yolunda kurmak istedikleri iktidar için kadınları adım olarak kullanmaları karşısında kadınların birliği devreye giriyor. Bu şekilde erkekler saf dışı bırakılıyor, hatta kesin bir şekilde emellerine ulaşamıyorlar.


Farklı planları aktarmak için film bölümlere ayrılmış. Özellikle ikinci bölüm biraz fazla uzun geldi. Hikaye daha kısa bir şekilde de anlatılabilirdi. Ancak onun dışında kadın dayanışması eğlenceli ve erotik bir biçime, birliktelik bir aşk hikayesine dönüştüğü için aradaki birçok şeyin göze alınışının aradaki tutku sebebiyle olduğu da düşünülebilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder