3 Eylül 2015 Perşembe

Aşk ve Merhamet


Son zamanlarda ortaya çıkan müzik, müzik grubu, müzisyen temalı filmlere Aşk ve Merhamet de ekleniyor; ancak bu kez müziğin yanında acı bir hayat öyküsüne de tanık oluyoruz.





Müzisyen Brian Wilson’ın hayatını anlatan filmde Wilson’ın orta yaş dönemini John Cusack, gençliğini ise Paul Dano canlandırıyor. Hem şarkı sözü yazarı hem de solist olarak yer aldığı The Beach Boys’u iyi bir düzeye getirdiği halde gerek babasının üzerinde oluşturduğu baskı gerekse kuzeni ve grup üyesi Eugene (Paul Giamatti)’in memnuniyetsizliği yüzünden psikolojik sorunları artan Brian, ilerleyen yaşlarında kendisine bir vasi belirlemek zorunda kalır. Paul’ün vasiliğinde ve diğer kardeşlerinin kontrolünde bir yaşam süren Brian, Melinda Ledbetter (Elizabeth Banks) ile tanışır. İkilinin başlayan aşkı ve Melinda’nın merhameti Brian’ın kurtuluşu olur.



Müzikler ve Brian’ın yaratım süreci doğrultusunda, kafasının içindeki en kısa süreli müziği bile bulabilmek için saatlerce stüdyoda çalışması filmi, benzerlerinden farklı bir noktaya taşıyor. Brian’ın uyuşturucu madde ve alkol ile birlikte yeteneğini sınırlarda yaşadığı gençliği boyunca müziğini farklı bir noktaya taşırken aile ilişkilerinin de bozulduğuna tanık oluyoruz. Brian’ı da bu durumdan ancak bir aşka kurtarıyor ve onun için çaba gösteren bir kadın hayatının merkezine yerleşiyor. Filmde Eugene’nin Brian’a karşı acımasızlığı nereden geliyor anlayamıyoruz. Sanıyorum ki burada yapılabilecek çıkarım yaratının kıskançlığı ya da akrabaların birbirini çekememezliği oluyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder