8 Ekim 2013 Salı

Vampire Diaries 5. Sezon

Vampir Günlükleri (The Vampire Diaries)’nin 5. sezonu, 3 Ekim Perşembe akşamı başladı. 5 aylık bir aradan sonra 5. sezonun 1. bölümünü izledik.

4. sezonda, tedavi ve Silas konularından sonra bu sezon feraha çıkmayı umuyorduk ki zaten geçen sezonun da sonunda gördüğümüz üzere henüz Silas’tan kurtulamadık; fakat –en azından– Stefan (Paul Wesley)’ın “asılı” olduğu iddiasıyla karşımızda. Yani konusu değişti.

Bu sezon, Elena (Nina Dobrev) ve Caroline (Candice Accola)’ın üniversite için yeni bir şehre taşınmış olmalarından dolayı mekân değişikliği, Mystic Falls’taki 2 haftada 1 düzenlenen okul partilerinden ve kurucu toplantılarından bizi uzaklaştırır.


5. sezon 1. bölüm, her sezonun 1. bölümü gibi bize, aylardır beklediğimiz dizinin özlemimizi gidermesi, yeni mekân ve yeni karakterlerle nasıl bir sezonun bizi beklediği heyecanını uyandırmasıyla ilgiliydi. Elena ve Caroline, her ne kadar yeni ve kimsenin onları tanımadığı bir şehirde, tüm vampir konularından uzakta, insan gibi yaşamayı düşleseler de daha ilk günden, yurttaki beklenmedik üçüncü oda arkadaşları sayesinde, bunun pek de mümkün olmayacağını anladılar. Tyler ise, Caroline’ın tüm çabalarına rağmen üniversiteye kaydını yaptırmaz ve yazı geçirdiği kurt sürüsünün yanında kalacağının haberini verir. Sanırım epey bir zaman kendisini görmeyeceğiz.

Damon (Ian Somerhalder), belki uzun süredir (belki de hiç) yapmadığı bir şeye mecbur kalır: Jeremy’nin sorumluluğunu üzerine alır (almak zorunda kalır). Zira Jeremy, ölüp tekrar dirildikten sonra hiç geç kalmadan yine başını derde sokmaya devam edeceğe benziyor. Damon, kimsenin yardımı olmadan işleri tek başına çözmenin yollarını bulabilecek mi, merak konusu. Bir tarafta Jeremy, diğer tarafta ise Silas, kayıp Stefan ve yeniden insan olan Katherine…

Bonnie’nin iki taraf arasındaki gidip gelmeleri ise şu an pek ilgi çekmiyor. Zira tamamen gitmediğine göre öldüğüne de alışmamız gerekmiyor. Fakat Bonnie’nin öldüğü herkes tarafından duyulunca karakterlerin bir hüzün dehlizine düşeceğini biliyoruz. Tabi onlar öğrenmeden önce Bonnie, dünyevi tarafa yeniden dönmenin bir çaresini bulmazsa…

Matt’in, geçen sezondan Rebekah ile bir ilişkisi olacağını biliyorduk. Yaz boyunca gezen çift, Mystic Falls’a geri dönmüşler; ancak bu yolculuk Matt’i değiştirmiş gibi. Bunun ne kadar süreceğini göreceğiz. Vampir Günlükleri’ne bağlı olarak yeni oluşturulan bir diğer dizi de The Originals. Bu iki dizi arasında, bazı karakterlerin zaman zaman yer değiştirecekleri söyleniyor. Rebekah, The Originals’ın kadrosuna geçmiş durumda. Sanırım zaman zaman Vampir Günlükleri’nde de kendisini göreceğiz.


Vampir Günlükleri 4. sezonda birkaç bölümü dışında çıkmaza girmiş, gereksiz yere heyecan uyandırmayan bir efsanenin peşine düşmüştü. 5. sezona iyi bir giriş yaptığını düşünüyorum. Silas konusu uzamaz ya da uzadığına değecek bir konu olursa bu sezon diğer sezondan daha iyi geçebilir. Ayrıca köken vampirlerin hikâyesinin anlatıldığı The Orijinals’ı da izleyeceğim.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder