8 Ekim 2013 Salı

The Originals Başlıyor…


The Vampire Diaries’in yapımcılarından yeni bir dizi daha: The Originals. İlk sezon 3 Ekim Perşembe başladı; ancak bu bölüm, Vampir Günlükleri’nin 4. sezon 20. bölümü olan The Originals’ın pilot bölümünden çok az farklılık içeriyordu.

The Vampire Diaries’in içindeki pilot bölümü izleyenler için 3 Ekim’de yeni bir şey görülmedi. Bizim için dizi 2. bölümden sonra başlayacak. Dizinin yeni yayın günü ise 8 Ekim Salı; yani dizi bundan sonra Salı akşamları yayınlanacak.

     

İlk bölümün son sahnesi ise benim için beklenmedik bir şekilde sonlandı. Daha ilk bölümde bunu beklemezdim. Bir de Marcel’in cadılara karşı kozunu görmüş olduk. İlerleyen bölümlerde durumu daha iyi anlayacağız. Açıkçası, bunun dışında, Vampir Günlükleri’nde kökenleri tanıdığımızdan beri onlara dair merakımı körükleyen bir bölüm değildi. Umudum, ilerleyen bölümlerde…

The Vampire Diaries’i izlemeyenler için hatırlatmak gerekirse… The Originals’in başrollerinde Joseph Morgan (Klaus), Elijah (Daniel Gillies), Rebekah (Claire Holt), Marcel (Charles Michael Davis) rol almaktadır. Vampir Günlükleri’nde daha önceleri izlediğimiz kadarıyla Klaus, Elijah ve Rebekah kardeştirler. Kendileri köken; yani ilk vampirlerdendirler. Kardeşlerinden farklı olarak Klaus, melez; yani yarı kurt adam yarı vampirdir. Yüzyıllar önce New Orlenans’ı terketmişlerdir; ancak Klaus’un Hayley’den doğacak çocuğu üzerine cadılar kendilerini yeniden New Orleans’a çağırır. Klaus’un yokluğunda ise Marcel, burada hükümdarlığını kurmuştur. Klaus, başta doğacak çocuğunu ciddiye almasa da Elijah’ın cadılarla yaptığı anlaşma üzerine ve Marcel’e kaptırmış olduğu tahtından ötürü New Orleans’a yeniden yerleşmeye karar verir.


Cadıların kökenler ile anlaşma yapma nedeni ise Marcel’den tamamen kurtulmak istemeleridir; çünkü Marcel cadıların şehirde büyü yapmalarını yasaklamıştır ve kurala uymayanların cezası ölümdür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder